Index Vakbarát Hírportál

Világszerte kiállnak a Budapest Pride mellett, itt a nyilatkozat

2022. július 18., hétfő 16:25

Közös nyilatkozatot adott ki a 27. Budapest Pride Fesztivál alkalmából több külföldi ország magyarországi nagykövetsége és kulturális intézete, melyben támogatásukról biztosították az LMBTQ-közösség tagjait.

Számos nagykövetség és kulturális intézet is teljes támogatásáról biztosította a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait a 27. Budapest Pride Fesztivál alkalmából – olvasható a Francia Intézet közösségi oldalán.

A közös nyilatkozatot jegyzők kiállnak amellett, hogy „a közösség tagjait megilleti az egyenlőséghez és diszkriminációmentességhez, a szabad véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jog, valamint az is, hogy az érintetteket ne érje semmilyen erőszak”.

Elismerjük az LMBTQI+ alulról szerveződő emberi jogi aktivisták, újságírók, médiamunkatársak és civil szervezetek arra irányuló munkáját, hogy minden egyén, szexuális irányultságától, nemi identitásától vagy kifejezésétől, illetve nemi jellemzőitől függetlenül, egyenlő bánásmódban és a törvény teljes védelmében részesüljön. A jogállamiság és az egyetemes emberi jogok tiszteletben tartása a demokratikus államok alapjait képezik

– olvasható a bejegyzésben.

A nyilatkozatot az alábbi nagykövetségek és kulturális intézetek jegyzik:

A 27. Budapest Pride felvonulást szombat délután rendezik a fővárosban. Az útvonalról és a részletekről a szervezők itt írtak bővebben.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)

Rovatok