Index Vakbarát Hírportál

Káromkodás miatt panaszoltak be egy mentőtisztet Budapesten

2022. július 18., hétfő 13:09

Többoldalas levélben panaszoltak be egy fiatal mentőtisztet Budapesten, amiért életmentés közben káromkodott. Az orvosigazgató írásban kért elnézést „a mentés hevében elhangzott átkozódás miatt”.

Obszcén beszéd miatt panaszoltak be egy mentőtisztet Budapesten – számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

Mint írták, egyik bajtársuk szeme láttára állt le egy 50 év körüli férfi szíve, akit már épp mellkasi panaszai miatt vizsgáltak egy fővárosi közterületen a múlt héten. A mentőszolgálat munkatársai azonnal megkezdték az újraélesztést, de idő közben a beteg keringése többször összeomlott. Emiatt káromkodta el magát aggodalmában egy fiatal mentőtiszt.

Azonban az egyik szemtanút annyira felháborította az obszcén beszéd, hogy többoldalas levélben panaszolta be az életmentőt.

Az érintettek meghallgatását követően az orvosigazgató írásban kért elnézést „a mentés hevében elhangzott átkozódás miatt”, ugyanakkor szakmai dicséretben részesítette a mentőegységet, amiért az elhúzódó újraélesztés után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)

Rovatok