Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes tanácsokat ad egy könyvelő a katásoknak

2022. július 18., hétfő 07:44

Ingyenes tanácsadást nyújt egy fonyódi könyvelő a bajba került katás kisvállalkozók számára. A díjmentes konzultációkra azonban várni kell, mivel a törvény még nem teljes.

Egy fonyódi könyvelő úgy döntött, ingyenes tanácsadást nyújt a nehéz helyzetbe került katás adózók számára. Németh Helgához rengeteg, kedvező adózásból kiszoruló kisvállalkozó fordul konzultációért.

A jó tanácsokra azonban még várni kell, mivel a törvény még nem teljes, és az is bizonytalan, hogy jövőre a többi adózási formát miként változtatja meg a kormány.

 Nincsenek kidolgozva a részletszabályok ...ez az egész egy nagy lufi. Ezért teljességgel lehetetlen, hogy ezt kilencedik hó eggyel bármilyen módon, legálisan át lehet állítani egy vállalkozást egy másik adózási formára

– mondta a könyvelő az ATV-nek. Szerinte a katások megélhetése is veszélybe kerülne, ha egyik napról a másikra kellene megoldaniuk a helyzetet. Egy vállalkozó úgy nyilatkozott a televíziónak, nem gondolja, hogy a vállalkozók tudják majd tartani az elvártakat, valamint a rezsinövelés is elgondolkodtatja őket, hogy mire tudnak költeni. 

De egy másik könyvelő is úgy gondolja, átgondolatlan döntést hozott a kormány, ugyanis nagyon rövid határidőket jelölt ki a jogszabályra, valamint a következményeket sem mérték fel kellően. 

A fonyódi könyvelő mellett két önkormányzat is jelezte, hogy ingyenes tanácsadással kívánja segíteni a bajba került kisvállalkozókat. Díjmentesen nyújt tanácsadást a szombathelyi és a fővárosi önkormányzat is.

A törvény megszavazása óta, azaz keddtől tartanak a tüntetések a katás adózás módosításának visszavonása miatt Budapesten. A demonstrációról folyamatosan frissülő cikkünkben itt olvashat.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok