Index Vakbarát Hírportál

Folyt a vér Debrecenben, láncfűrésszel támadt az őrjöngő férfi

2022. július 18., hétfő 16:08

A hajdú-bihari rendőrök emberölés kísérlet gyanúja miatt vették őrizetbe azt a 44 éves debreceni férfit, aki a vita hevében láncfűrészt ragadott, azzal pedig sérülést is okozott az egyik haragosának.

Július 15-én délután egy óra körül a rendőrség arról értesült, hogy egy őrjöngő férfi rátámadt három munkásra Debrecenben, az Epreskert utcában, miközben egy láncfűrésszel hadonászott. A kiérkező egyenruhások a helyszínen gyorsan megbilincselték és elfogták a férfit, a nála lévő láncfűrészt pedig lefoglalták.

A nyomozás adatai szerint a munkások közterületi fűvágást végeztek az utcában, amikor heves vitába keveredtek a férfival. Szó szót követett, majd a gyanúsított hirtelen felszívódott, hogy aztán percekkel később visszatérjen egy láncfűrész társaságában.

A férfi az eszköz beindítása után gondolkodás nélkül nekiesett újdonsült haragosainak. Egyikőjüket sikerült a fején megvágnia, őt később a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A sértett könnyű sérülésekkel megúszta a támadást.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a helyi lakost, majd bűnügyi őrizetbe vették, az ügyészség indítványára pedig az illetékes járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben, közölte honlapján a rendőrség.

Rovatok