Index Vakbarát Hírportál

Hat fővárosi általános iskola is igazgató nélkül kezdheti a tanévet

2022. július 18., hétfő 12:51

Pintér Sándor tárcája magyarázat nélkül utasított el több intézményvezetői posztra pályázó jelentkezőt is, emiatt Csepelen és Soroksáron is van olyan iskola, ahol igazgató nélkül kezdhetik majd a tanévet.

Budapest XXI. és XXIII. kerületében hét olyan iskola van, ahol korábban intézményvezetői pályázatokat írtak ki, ebből azonban csak egy zárult eredményes pályázással, a többi hat intézményben indoklás nélkül utasított el minden pályázót a Belügyminisztérium.

Ilyenek például a Herman Ottó Általános Iskola, a Lajtha László Általános Iskola, a soroksári Fekete István Általános Iskola, a Grassalkovich Antal Általános Iskola és a Páneurópai Általános Iskola, ahol a szeptembert kinevezett iskolaigazgató nélkül kell kezdeniük. 

Nemcsak az érintett tantestületeket, hanem a diák- és szülői közösségeket is váratlanul érte a döntés, különösen azon intézmények esetében, ahol egyetlen igazgatójelölt pályázott – írja a Népszava. Magyarázat pedig sem a Dél-Pesti Tankerületi Központtól, sem a közoktatásért is felelős Belügyminisztériumtól (BM) nem érkezett. 

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás azt mondta a Népszavának, hogy az gyakran előfordul, hogy egy-egy pályázat elutasítását nem indokolja meg a Belügyminisztérium, de olyat még sosem tapasztalt, hogy ennyi iskola lenne érintett egyetlen tankerületben.

Tóth János tankerületi igazgató annyit felelt a lap kérdésére, hogy egyes esetekben mégis kinevezhetik az iskolaigazgatót egy mindössze egy évre szóló megbízással annak ellenére is, hogy a pályázatot korábban elutasították. 

Rovatok