Index Vakbarát Hírportál

Felmosónyéllel bántalmazta, majd körfűrésszel tört apja életére egy férfi

2022. július 19., kedd 10:11

Vádat emeltek egy 31 éves férfi ellen, aki hónapokon keresztül többször is meglopta, megalázta, bántalmazta vele együtt élő apját, majd egy körfűrésszel tört az életére.

A vádlott 2020 tavaszán költözött apjához, a XX. kerületi lakásába. A vád szerint a következő hónapokban a férfi emberi méltóságában többször súlyosan megsértette, megalázta, szidalmazta és állandó félelemben tartotta a nála gyengébb fizikumú apját, volt, hogy mások előtt megpofozta. Többször meg is lopta őt, a lakásból különböző értéktárgyakat vitt el, összesen mintegy 200 ezer forint értékben, hogy „kábítószer-fogyasztó életmódját” fedezze – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

A vádlott 2020 augusztusában ököllel ütötte meg és többször meg is rúgta apját, akinek emiatt több bordája eltört. A következő év áprilisában a férfi ittasan összeveszett az apjával, mert nem adott neki pénzt.

A vádlott először ököllel, majd fém felmosónyéllel és elektromos körfűrésszel is bántalmazta a sértettet, aki emiatt súlyosan megsérült. Ezután a férfi üzenetet küldött több ismerősének is azzal, hogy megölte az apját. Egyikük értesítette a rendőröket, akik a lakásban elfogták a vádlottat, a sértettet pedig kórházba vitették.

Az ügyészség szerint a bántalmazás a sértett halálát is okozhatta volna, az, hogy életben maradt, csak az időben érkező orvosi segítségnek volt köszönhető.

A vádhatóság a többszörös visszaeső férfit emberölés kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, kapcsolati erőszak vétségével, valamint jármű önkényes elvételével és lopással is vádolja. A főügyészség a letartóztatásban levő vádlottra fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, azzal, hogy ne kerülhessen feltételes szabadságra.

Rovatok