Index Vakbarát Hírportál

Földhöz csapódott egy vitorlázó repülőgép Békéscsabánál

2022. július 19., kedd 14:37

Vontatás, felszállás közben csapódott a földhöz egy motor nélküli vitorlázó repülőgép Békéscsabánál. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Földhöz csapódott egy motor nélküli vitorlázó repülőgép vontatás, felszállás közben Békéscsabánál, a reptér melletti erdős részen – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A vitorlázógép kapszulájából feszítővágóval szabadítottak ki egy embert a békéscsabai hivatásos tűzoltók. A rendőrség arról számolt be, a pilótát életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. 

Hozzátették: a baleset okát és körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Eszméleténél volt a pilóta

Az Index egyik olvasója szemtanúja volt a súlyos balesetnek. Az ő elmondása szerint a repülőgép a vontatásból való felszállás közben körülbelül száz méter fölött leoldódott a vontatóról, ami miatt vissza kellett fordulnia repülőtérre. Azonban az elért magasság kevésnek bizonyult, és egy éles fordulóban a repülőtér közelében lévő erdőbe zuhant.

Hozzátette: a pilóta bár erős fájdalmakkal küzdött, eszméleténél volt, amikor mentőhelikopterrel kórházba szállították.

(Borítókép:  Összetört ASW-20 típusú motor nélküli vitorlázó repülőgép a békéscsabai repülőtér mellett 2022. július 19-én.  Fotó:  Rosta Tibor / MTI)

Rovatok