Index Vakbarát Hírportál

„Recseg a felépítmény”: még soha nem távozott ennyi tanár a budaörsi iskolából

2022. július 19., kedd 10:44

Több alkalommal volt már Budaörsön is sztrájk és polgári engedetlenség is annak érdekében, hogy megoldást találjanak a tanárok helyzetére, bérezésére.

Alkonyi Krisztina, a budaörsi általános iskola igazgatója tegnap közösségi oldalán osztotta meg, hogy az iskolájukból hat tanár távozik. „Recseg a felépítmény […] Soha nem történt ilyen, egy sem volt, kettő sem, akit pótolni kellett – írja az iskolavezető a bejegyzésében.

Több alkalommal volt már Budaörsön is sztrájk és polgári engedetlenség. A Kesjár Csaba Általános Iskolában legutóbb 2022 márciusában történt ilyen. Ekkor a tanárok polgári engedetlenségi akcióban vettek részt: nem vették fel a munkát, nem folytattak oktatási és nevelési tevékenységet.

Akkori kiállásukkal a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent 36/2022. kormányrendelet ellen tiltakoztak, amely a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva meghatározza, milyen oktatási-nevelési tevékenységekben köteles részt venni egy pedagógus egy esetleges sztrájk esetén – írja a Budaörsi Infó.

Rovatok