Index Vakbarát Hírportál

Válaszolt a Belügyminisztérium, ettől függ a pedagógusok további béremelése

2022. július 19., kedd 06:02

A gazdaság teljesítményétől függ, hogy a már megígért százalékon felül emelkedik-e a pedagógusok bére – közölte a Belügyminisztérium egy megkeresésre.

A sztrájktárgyalások folytatódnak, a pedagógusok béremelése a háromszor 10 százalékon felül a gazdasági növekedéstől függ – válaszolta a Belügyminisztérium az atv.hu megkeresésére.

A tárca kommunikációs főosztálya válaszában kiemelte: sokkal könnyebben megegyezésre jutna a kormány az érintettekkel, „ha a magyar baloldal nem tenne meg mindent azért, hogy Magyarország ne kaphassa meg a neki járó, pedagógusbér-emelésre is fordítható uniós forrásokat Brüsszelből”.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azonnali illetményemelést követelt az Orbán Viktor miniszterelnök számára írt levélben.

A PDSZ ezenfelül kezdeményezte a kisadózó vállalkozások tételes adójáról (kata) és a rezsicsökkentésről szóló rendelkezések visszavonását, valamint az azokról való szakmai, társadalmi egyeztetés megkezdését is.

(Borítókép:  Vajda János / MTI)

Rovatok