Index Vakbarát Hírportál

Bánatában részegre itta magát, majd felgyújtotta a kisvárdai várat

2022. július 20., szerda 10:44

Nemrég tűz ütött ki a felújítási munkálatok alatt álló kisvárdai várban. Később beigazolódott a rendőrség gyanúja: a helyszínen szándékos gyújtogatás történt.

2022. július 18-án éjjel értesítették a rendőrséget arról, hogy tűz ütött ki a felújítási munkálatok alatt álló kisvárdai várban. A tűzoltók a lángokat gyorsan eloltották, személyi sérülés és közveszélyokozás nem történt. A helyszínen feltárt jelek arra utaltak, hogy szándékos gyújtogatás történt, ezért a Kisvárdai Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást rendelt el.

A gyanú nem sokkal később beigazolódott, a nyomozók 24 órán belül azonosították és elfogták azt a 25 éves helyi lakost, aki a várban szándékosan, égésgyorsító gyúlékony anyag használatával tüzet gyújtott. Tettével közel 50 millió forint anyagi kárt okozott.

Elfogása után az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra a gyanúsítottat, és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét azzal indokolta, hogy magánéleti gondjai miatt az életét értelmetlennek érzi, rendszeresen fogyaszt alkoholt, a bűncselekmény elkövetésekor is részeg volt. A tűzgyújtásról telefonjával videófelvételeket is készített, amelyeket külön kérés nélkül megmutatott a rendőröknek.

A gyanúsítottat a hatóság őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatása indítványozására, közölte honlapján a rendőrség.

Rovatok