Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter Moszkvába utazott

2022. július 21., csütörtök 13:33 | aznap frissítve

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszéléseket folytat Moszkvában július 21-én. Az eredményekről Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tart közös sajtótájékoztatót.

Moszkvába utazik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, ahol találkozik Alexander Novak energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, Denis Manturov ipari és kereskedelmi miniszterelnök-helyettessel, valamint Szergej Lavrov külügyminiszterrel.

A külügyminiszter szóvivője a bejelentésben arról beszélt, hogy Magyarország energiaellátásának biztonsága érdekében a kormány a hosszú távú szerződésekben lekötött mennyiségeken felül további mintegy 700 millió köbméternyi földgáz vásárlásáról döntött.

Hozzátette, a feladat végrehajtásával a külgazdasági és külügyminisztert bízták meg, ezért Szijjártó Péter csütörtökön Moszkvába utazik, ahol megbeszéléseket folytat majd Alexander Novak és Denis Manturov miniszterelnök-helyettesekkel, valamint Szergej Lavrov külügyminiszterrel. A két külügyminiszter közös sajtótájékoztatót tart délután – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t.

Az Index nemrég arról számolt be, hogy Szijjártó Péter a Fox Newsnak nyilatkozott arról, mi Magyarország álláspontja a háborúval kapcsolatban, és mit gondol arról, hogy a béke érdekében Ukrajna odaadhatná az elfoglalt területeit Oroszországnak.

Rovatok