Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hová utaznak a magyarok legszívesebben

2022. július 21., csütörtök 15:10

Kiderült, hová utaznak a magyarok legszívesebben. Egy utazástechnológiai cég adatai szerint a magyar úticél-keresési lista eltér az európaitól.

Csaknem megduplázódott Európában a törölt repülőjáratok száma nyáron a tavaszi hónapokhoz képest, a kiszámíthatatlanság ellenére sokan választanak repülős nyaralást – mutatják egy vezető utazástechnológiai cég adatai. Mint írták, emiatt számottevően megnőtt az igény az olyan szolgáltatások iránt, amelyek segítséget nyújthatnak a járatkésések, -törlések vagy poggyásszal kapcsolatos galibák esetén. 

A csehországi székhelyű oldal szerint júliusban Olaszországot választják a legtöbben úti célnak. Olaszországon belül pedig Róma vezeti a városok listáját. De különösen vágyott ország a magyarok körében Törökország is, ugyanis megfigyeléseik szerint a keresési lista első, második és nyolcadik fokán is török városok állnak. 

Érdekesség lehet, hogy az európai keresésilista eltér a magyartól, mivel Amszterdam, Párizs állnak az élen, és a görög városok a top20-as listában sem szerepelnek. 

Olcsóbban utazhatunk ősszel

Az oldal felhívja a figyelmet arra, hogy érdemes előre tervezni, ugyanis míg a Magyarországról a Kiwi.com-on foglalva a jegyek átlagára júliusban 129 euró (szemben a tavaly júliusi 79 eurós átlagárral), addig augusztusra 127 euró, szeptemberre pedig 97 euró az átlagos repülőjegyár. De az európai repülőjegyárak hasonló tendenciát mutatnak: a repülőjegyek átlagára júliusra 145, augusztusra 138, szeptemberre pedig 109 euró. 

Hozzáteszik: a magyar adatok hasonló tendenciát mutatnak az európai adatokhoz. Az utasok által törölt utazások pedig minimálisan csökkentek ugyanebben az intervallumban.

(Borítókép: Turisták sétálnak a Colosseum előtt Rómában 2021. augusztus 10-én. Fotó:  Antonio Masiello/Getty Images

Rovatok