Index Vakbarát Hírportál

Kásler Miklós visszatért, youtuber lett

2022. július 22., péntek 09:43

Az európai és a magyar identitás címmel indít kilencrészes sorozatot Kásler Miklós, az emberi erőforrások volt minisztere.

Kásler Miklós miniszteri megbízatása idén májusban – 11,9 millió forintos végkielégítés mellett – véget ért, feladatait Pintér Sándor belügyminiszter vette át. Úgy fest, hogy most ismét a történelmi témákra és az általa létrehozott Magyarságkutató Intézetre kíván koncentrálni.

Erre utal az a videó is, amely nemrég az intézet YouTube-csatornáján jelent meg. Ebből derült ki, hogy hamarosan egy új, kilencrészes sorozatot indítanak, 

amelyben Kásler Miklós beszél majd az európai és a magyar identitásról.

„Megvizsgáljuk, hogyan hatottak az európai gondolkodásra az ókori görög és római filozófusok és történetírók munkái. Látni fogjuk, milyen befolyást gyakorolt a római jog a kontinentális jog fejlődésére, és részletesen elemezzük, hogy a legfontosabb identitásképző erő, a kereszténység hogyan tudta teljes egészében átfogni és áthatni Európát. Tartsanak velem!” – mondta a volt miniszter a sorozat beharangozójában. 

A sorozat első részét pénteken 17:00-kor közvetítik Kásler MIklós és a Magyarságkutató Intézet Facebook-oldalán, utána hetente jelentkeznek újabb adásokkal. 

A miniszter nemrég egy dedikált fapadot kapott Lakitelken. Kásler MIklós akkor azt mondta: fontosnak tartja, hogy visszatérjünk a múlt értékeihez, őseink, szentjeink világához.

A Magyarságkutató Intézetnek a pozsonyi csatáról szóló animációs film volt az eddigi legismertebb alkotása 2020 végén, de szerepet játszottak az idén év elején megnyílt Aranybulla-kiállításban is, miután a tárlaton dolgozó történészek hátat fordítottak a miniszternek

Rovatok