Index Vakbarát Hírportál

Nem elég, hogy marihuánát termesztettek, még az áramot is lopták hozzá

2022. július 22., péntek 14:17 | aznap frissítve

A rendőrség letartóztatott két férfit, akik marihuánát termesztettek, és még az áramot is lopták ehhez.

A rendőrök azt írták, hogy a drogtermesztő – és egyben dílerként is „dolgozó” – párost a Készenléti Rendőrség miskolci nyomozói egy hete fogták el, azóta már a letartóztatásuk mellett folyik velük szemben a büntetőeljárás.

Az ügy azzal kezdődött, hogy a rendőrség  olyan információ birtokába jutott, miszerint egy budapesti és egy érdi férfi nagy valószínűséggel drogot termeszt az otthonában.

A gyanú beigazolódott, amikor a KR NNI miskolci nyomozói 2022. július 15-én lecsaptak rájuk.

Mindkét ingatlanban szakszerűen kialakított növénytermesztő helyiségeket találtak. Érden ez a pincében, illetve a ház egyik szobájában kapott helyet, míg a budapesti lakóépületben egy leválasztott lakrészben. A nyomozók mindenhol kannabiszültetvényeket találtak, ezt az elsődleges szakértői vélemény állapította meg.

A profi drogtermesztő termekben fűtő-, hűtő-, világító-, elszívó- és levegőkeringtető rendszerek működtek, emellett az egyik házban még egy úgynevezett energiafalat is felfedeztek a rendőrök, számos trafóval felszerelve.

A gyanúsítottak a helyiségek áramellátását a villanyórák illegális átalakításával – az áramszolgáltatót kikerülve – vételezték.

Érden a rendőrök összesen 100 kifejlett marihuánaegyedet találtak, és mintegy 100 gramm amfetamint, de volt ott növényi őrlőgép, pipa, fóliázógép és gramm-mérleg is. A budapesti házban már leszüretelt és leszárított kannabiszt találtak, mintegy 5 kg mennyiségben. A nyomozók ezenkívül Budapesten még egy ingatlanban tartottak kutatást. Ott közel 100 gramm marihuána került elő, de lefoglaltak még arany ékszereket és közel 10 millió forintot is.

A KR NNI miskolci egysége kiderítette, hogy a két férfi – akik egyébként gyerekkori barátok – közel egy éve űzte titkos növénytermesztő üzletét. A nyomozók számára az is egyértelművé vált, hogy a páros a megtermelt kábítószert fogyasztóknak értékesítette tovább. A teljes bűnelkövetői kör feltérképezése még folyamatban van – közölte a rendőrség.

Rovatok