Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Medve elejtve

2022. július 22., péntek 17:20

A miniszterelnök Tusnádfürdőről posztolt a Sepsi OSK meccsének másnapján.

Orbán Viktor miniszterelnök már csütörtökön megérkezett Tusnádfürdőre, ahol szombat délelőtt tart előadást a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében.

A kormányfő még csütörtökön Sepsiszentgyörgyre utazott tovább, ahol este számos magyarországi és erdélyi politikussal, Diószegi Lászlóval, a Sepsi OSK labdarúgócsapatának klubelnökével, valamint Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitányával együtt tekintette meg a sepsiszentgyörgyi klub Európa-konferencialiga-mérkőzését az Olimpija Ljubljana ellen. Az összecsapást 3–1-re megnyerte a hazai csapat Orbán Viktor nagy örömére. A miniszterelnök videóval is jelentkezett az esti meccsnézésről, a helyiekkel való találkozásról, autogramosztásról és fotózkodásról.

Orbán Viktor pénteken már Tusnádfürdőről posztolt közösségi oldalára. A fotón Sepsi OSK-sállal a nyakában egy odamontírozott medve társaságában látható. 

Medve elejtve. Bocs

– írta a képhez a kormányfő.

A fenyőerdők által körülvett Tusnádfürdőre már évek óta bejárnak a vadászati tilalom óta elszaporodott medvék. A polgármesteri hivatal, a vadőrök és a csendőrök fel vannak készülve a helyzet kezelésére, néhány medvét el is vittek, de a nagyvadak bármikor visszatérhetnek.

Rovatok