Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség szerint ez nem büntetőfékezés, ön mit mond?

2022. július 25., hétfő 08:01

Megosztotta az autós társadalmat az a közlekedési baleset, amely július 23-án történt a veszprémvarsányi vasútállomás közelében. A fedélzeti kamerával felszerelt autó sofőrje szerint az előzést végrehajtó teherautó vezetője büntetőfékezett, az intézkedő rendőr viszont más véleményen volt.

A megelőzött autós 5000 forintos pénzbírságban részesült, és ő lett kihozva teljes mértékben felelősnek, írja a Bp-i Autósok Közössége. A rendőrnő azt mondta a megbüntetett sofőrnek, hogy ha az előzésbe kezdő autó a másik mellé ér, akkor lassítással kell segíteni a besorolást.

A bírságos papíron nincs paragrafus, KRESZ-szabály, amivel ez alá lenne támasztva. Azóta beszéltem autópálya-rendőrrel, motoros rendőrrel és alezredessel is, egyhangú vélemény szerint ez büntetőfékezés volt

– jelezte a kamerás autó sofőrje.

Hozzátette: szerinte a teherautó sofőrje szándékos károkozási szándékkal, lassítással és bevágással fejezte be az előzési manővert. Mint írta, ennek előzménye egy 4 kilométerrel korábbi előzés, amely feltehetően felbőszítette a teherautóst, aki villogással és dudálással fejezte ki nemtetszését, miután utolérte a másikat.

Ennek ellenére a kamerás autó sofőrje a helyszínen elismerte a felelősséget, de utólagosan panasszal fog élni, és reméli, hogy a rendőrség újra megvizsgálja a felvételt.

A videó alatti kommentszekcióban a többség azt írta, hogy a teherautós büntetőfékezett, páran viszont azt írták, hogy a kamerás autós volt a hibás, vagyis az eset még az autós társadalmat is megosztotta.

Ön kinek ad igazat?

  • 22213
    A megelőzött autósnak
  • 7395
    Mindkét autós hibázott
  • 1473
    A rendőrségnek

Rovatok