Index Vakbarát Hírportál

Szórakozni indultak, majd négy nőt támadtak meg Budapesten

2022. július 25., hétfő 11:21

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik 2021 januárjában sorozatjelleggel, egymás után négy nőt támadtak meg a táskáik megszerzése érdekében, három nőt Budapest utcáin, a negyediket pedig Szlovákiában. Elmondásuk szerint azért mentek a fővárosba, hogy szórakozzanak, csak elfogyott a pénzük, ezért úgy döntöttek, hogy egyedül lévő nőket fognak megtámadni.

A vádirat szerint egy 33, egy 36 és egy 19 éves férfi 2021. január 18-án személygépkocsival érkezett vidékről Budapestre azzal a céllal, hogy szórakozzanak. A pénzük hamar elfogyott, ezért úgy döntöttek, hogy bűncselekmény útján fognak értékekhez jutni úgy, hogy az utcán egyedül tartózkodó nőket támadnak meg a táskáik megszerzése érdekében – áll az Ügyészség közleményében.

Az első támadás 2021. január 18-án a kora esti órákban történt, a VII. kerületi Péterfy Sándor utcában figyeltek fel egy egyedül sétáló nőre. A 36 éves férfi hátulról, futva közelítette meg a sértettet, majd a nő vállán lévő táskáját megragadta és nagy erővel megrántotta. A sértett nem engedte el a táskáját, ezért a vádlott egy darabig még azzal együtt húzta maga után a nőt, majd végül kitépte a kezéből a táskát, és az autóval elmenekültek. A sértett táskájában csaknem 40 ezer forint értékben készpénz, mobiltelefon, karóra, valamint a sértett személyes okmányai voltak.

A vádlottak pár órával később, már másnap hajnalban a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren hasonló módon követtek el bűncselekményt. Ekkor ketten szaladtak oda egy egyedül sétáló nőhöz, majd egyikük nagy erővel lerántotta a válláról a táskát, ettől a nő az úttestre esett. A támadók az autóban várakozó társukkal együtt elmenekültek a helyszínről. A sértett táskájában 1000 forint készpénz és személyes tárgyak voltak.

Az elkövetők még aznap, hasonló módszerrel, további két rablást követtek el, egyet a XIII. kerületben, a másikat pedig Szlovákiában, Losonc településen. Az egyik esetben 36 ezer forint készpénzt raboltak, a másik nőtől pedig mintegy 180 ezer forintnak megfelelő értékben zsákmányoltak értékeket.

Az autót végig a 33 éves férfi, a rablásokat pedig a másik két férfi követte el. A táskák megszerzése után autóval menekültek el a helyszínről, a zsákmányt ezután elosztották egymás között.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a három férfit csoportosan elkövetett rablások bűntettével, valamint lopás bűntettével vádolja, amely bűncselekményeket az elkövetésben betöltött szerepük szerint vagy tettesként, vagy bűnsegédként követtek el. A kerületi ügyészség a vádlottakkal szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Rovatok