Index Vakbarát Hírportál

Elkapták az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt

2022. július 25., hétfő 06:30

Németországban sikerült elfogni néhány nappal ezelőtt azt az F. Györgyöt, aki ellen még 2020 márciusában adták ki a hatóságok az első körözést. Ez a szám később tizenháromra nőtt, amiben a hazaiakon kívül az európai és a nemzetközi elfogatóparancsnok is benne vannak – közölte a rendőrség.

A 23 éves sásdi férfi ezután felkerült a magyar rendőrség top 50-es körözési listájára is. Bűnlajstromán jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer-kereskedelem és fegyveres rablás is van.

Utóbbit a gyanú szerint idén márciusban követte el, a neve ekkor merült fel egy több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit.

A rendőri szervek ezt követően fogtak össze, hogy a hatóságok számára évek óta elérhetetlen férfit kézre kerítsék. A rendőrség tájékoztatása szerint a Baranya, a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő szervei közösen dolgoztak F. György elfogásán.

A célkörözési nyomozók ugyanis az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ felmerült, hogy a 23 éves körözött férfi Németország északnyugati részén tartózkodhat.

Olyan információ is felmerült, miszerint F. György nagy valószínűséggel éles lőfegyverrel rendelkezik, ezért a német társszerv speciális szakegysége végezte a férfi elfogását Coesfeldben. A rajtaütés 2022. július 20-án délelőtt történt.

A férfi a kommandósokat meglátva ugyan megpróbált elmenekülni, de nem járt sikerrel, és a rendőrök elfogták. Azóta Németországban van letartóztatásban, kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság.

Rovatok