Index Vakbarát Hírportál

Jön a lehűlés, jégeső zúdulhat ránk

2022. július 25., hétfő 15:13

Derült, száraz időre lehet számítani hétfő délután, a hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul. Kedden érkezik egy hidegfront, akár jégeső is előfordulhat.

Hétfő délután derült, száraz idő várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet 31 és 36, késő este 22 és 30 fok között valószínű.

Hétfő estére egy érkező hidegfront hatására az ország északi felén megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely az éjszaka második felében a Dunántúlon meg is vastagszik. Az éjszaka második felétől az Észak-Dunántúlon egyre többfelé lehet zápor, zivatar. Az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul, majd átmenetileg megerősödik a szél, a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, de a hidegre érzékeny részeken alacsonyabb, míg a magasabban fekvő helyeken, belvárosokban magasabb értékeket mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére kiadta az elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Csongrád-Csanád megyében pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kedden zivatarok várhatók

Kedden a hidegfront hatására a Dunántúl északi és nyugati felén várható záporok mellett zivatarok kialakulása. Egész nap egyre többfelé lehet majd számítani zivatarra, legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban a dunántúli területeken, valamint az Északi-középhegység térségében. A zivatarokat intenzív csapadék, viharos széllökés és jégeső kísérheti.

(Borítókép: Párakapu Debrecen belvárosában 2022. július 23-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok