Index Vakbarát Hírportál

Kilenc év után felébredt a kómából egy magyar nő

2022. július 26., kedd 08:14

Kilenc éberkómában töltött év után javulni kezdett az állapota annak a magyar nőnek, aki egy kórházi vírusfertőzés miatt került súlyos állapotba.

Varga Katalint egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét után támadta meg egy baktérium a kórházban, amelynek következtében teljesen képtelenné vált a cselekvésre és éberkómába került. Ehhez képest most édesanyja szerint valamelyest javult az állapota.

Amikor mondom neki, hogy ha ért, jártassa a száját, így is tesz. Ha azt kérem, csukja be, megteszi [...]. Ki is tudjuk már ültetni, de torna közben elkezdte mozgatni a lábát is egyedül. Apró változások, de rengeteget jelentenek

– mondta a nő édesanyja, hozzátéve: bízik abban, hogy a lánya egyszer még teljesen felépülhet. 

Beperelték, amíg magatehetetlenül feküdt 

Mindeközben a kómában fekvő nővel szemben lezajlott egy per is a bíróságon az utóbbi években, mivel a gyermekei apja beperelte őt amiatt, hogy nem fizet gyerektartást. A bíróság végül úgy döntött, hogy a nőnek fizetnie kell, és a Blikk szerint a pénzzel még mindig tartoznak az édesapának.

A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz [...] Szürreálisan hangzik, de ebben az esetben az éber kómában fekvő nő a saját jólétének a rovására is köteles fizetni

– így magyarázta egy ügyvéd korábban azt, hogy miért döntött így a bíróság.

Mindeközben Katalin édesanyja 100 millió forintra perelte a kórházat a történtek miatt, de az az ügy még folyamatban van, és a következő ülése egy hónap múlva várható. 

Rovatok