Index Vakbarát Hírportál

Felmérik az iskolák fatüzelésre való átállításának lehetőségét

2022. július 28., csütörtök 21:45

Egy levél alapján a Belügyminisztérium arra utasítja az oktatási intézményeket, hogy haladéktalanul mérjék fel a fatüzelésre történő átállás lehetőségét.

„A BM feladatszabása alapján haladéktalanul fel kell mérni az intézményekben a gázról a fatüzelésre történő átállás mihamarabbi lehetőségét, kályhák beszerzésével” – olvasható a levélben, amit a Klubrádió szerint a tankerületek kaptak.

A levélben azt is rögzítették, fontos, hogy az intézmények rendelkezzenek ellenőrzött, működőképes kéménnyel. A Klubrádió oldalán arról is írnak, hogy megszólalóik megerősítették a levél valódiságát.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás elképedt az ötleten, az átalakítást értelmetlennek és nagyon költségesnek tartja, mert szerinte a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz, ráadásul így visszatérnek a „kincskereső kisködmön világába”, a gyerekeknek kell majd fát hordaniuk az iskolába. A PSZ tagjaiban felmerült a gyanú, hogy a Belügyminisztérium azért tarthatta vissza még a tanév rendjének kiadását, mert a téli időszakra szénszünetet terveznek.

Rovatok