Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor bajban van, mondja az öregurazó Gyurcsány Ferenc

2022. július 28., csütörtök 10:28

Az „öregúr” bajban van – így kezdi csütörtök reggeli Facebook-posztját Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke a bejegyzés szövege mellé Orbán Viktor miniszterelnökről rakott ki egy fotót, hogy mindenkinek világos legyen, kire céloz pontosan.

A közösségi médiában az ellenzéki politikusok sorra reagáltak Orbán Viktor tusványosi beszédére, Gyurcsány Ferenc sem maradt ki a sorból. A DK elnöke most ismét beleállt legnagyobb politikai ellenfelébe. Mint írta, aki úgy hirtelen előránt tíz nemzetmentő pontot, „az nem a nemzetet menti, hanem önmagát”.

Érzi, hogy elment mellette a valóság. Egyedül maradt. Szövege áporodott, könnyű, mégis mérgező, cselekedni már nem tud. Mert egyedül maradt, írta Orbán Viktorról a baloldali politikus.

Nem kell zseninek lenni, hogy megértsük. Van itt egy történelmi szövetség. Európai Uniónak hívják. Közösen keresi négyszázmillió ember, hogy miként élhet jobb életet. Sok ember, sok ország, sok kompromisszum. Ez a szabály. A mi emberünk nem így gondolta. »Nekem kell minden! Einstand« – hirdette, mint a vörösingesek a Pál utcai fiúkban. A vörösinges erőszakfiúkat ki nem állhatjuk. Ezért a végén elverik őket. Mi meg a mi erőszakemberünket

– figyelmeztetett Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke ezt követően azt fejtegette, az „öregúr” most bukik meg itthon, mert kiderült, hogy rendszere tarthatatlan, ígéretei a semmibe zuhannak. És most bukik meg a világban, mert zavaros gonoszsága már csak vállalhatatlan történelmi gazembereknek kell. Az „öregúr” menőfélben van. Mi meg készülünk – fűzte hozzá.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok