Index Vakbarát Hírportál

„Orbáni megszorítások” elleni aláírásgyűjtést szervez a Jobbik

2022. július 29., péntek 09:33

A Jobbik országos aláírásgyűjtést indít az „orbáni megszorítások” ellen – közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke.

A Jobbik azt javasolja, hogy „legalább négy területen ne nyerészkedjen az agyonadóztatott magyar embereken a kormány”:

„Végig hazudott a Fidesz”

„Azt kezdeményezzük, hogy a négy területet érintő termékeken töröljék el az áfát, vagyis szállítsa le azt a kormány nulla százalékra” – írta az országgyűlési képviselő. Kárpát Dániel hozzátette, „a választási kampányban végig hazudott a Fidesz”, hiszen szó sem esett húsba vágó megszorításokról, a katarendszer felszámolásáról vagy a rezsicsökkentés lebontásáról, éppen az ellenkezőjét ígérték.

Mára kiderült, hogy az Orbán-kormány brutálisan megadóztatja a magyar embereket, egyre több és több adót szed be tőlük – többek között az áfából –, s ebből finanszírozza a pénzszórását, valamint a felelőtlen gazdaságpolitikáját

– fogalmazott Z. Kárpát Dániel az MTI szerint.

A Jobbik politikusa kiemelte, rekordgyenge a forint, óriási az infláció, elszabadultak az élelmiszerárak, drasztikus lesz a rezsiemelés, a bérek pedig megalázóan alacsonyak, ilyen körülmények között sokan képtelenek lesznek biztosítani maguknak a tisztes megélhetést.

„Orbán a rezsiemelés árát az iskolás gyerekekkel fizettetné meg” 

A Klubrádió hozta nyilvánosságra azt a levelet, amiben a Belügyminisztérium arra utasítja az oktatási intézményeket, hogy haladéktalanul mérjék fel gázról a fatüzelésre történő átállás mihamarabbi lehetőségét kályhák beszerzésével.

A Demokratikus Koalíció szerint világbotrány, hogy az orbáni rezsiemelés árát most az iskolákkal akarják megfizettetni.

Miközben magyar családok százezrei fogják finanszírozni jövő héttől a fillérekért a fideszes oligarchák kezébe került gázszolgáltatók veszteségeit és Orbánék hazugságait, aközben az állampárt arra készül, hogy gyermekeinken és a már eddig is megalázott és ellehetetlenített tanártársadalmon spóroljon. Ebből elég: Orbán és bandája ne rohassza tovább a magyar közoktatást, és ne az iskolákon akarja behajtani saját kampányhazugságai árát!

– közölte Barkóczi Balázs a DK oktatáspolitikusa, országgyűlési képviselője.

(Borítókép: Z. Kárpát Dániel  2022. június 24-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok