Index Vakbarát Hírportál

Volt képviselőjelöltje is bírálta a Jobbik vezetését

2022. július 29., péntek 14:50 | aznap frissítve

Lemondásra szólította fel Gyöngyösi Mártont, a Jobbik elnökét Bíró László, az ellenzéki párt korábbi Borsod megyei jelöltje. A politikus ugyanis hibának tartja, hogy korábban leváltották Jakab Pétert a pártelnöki tisztségről.

Hatalmas hibának tartja Bíró László, a Jobbik politikusa, hogy a vezetőség elmozdította a párt éléről Jakab Pétert. Facebook-bejegyzésében kendőzetlenül mondja el a véleményét az elnökségről és a Jobbik-frakcióról.

Átadtátok azt az embert, aki a haláltól és a teljes megsemmisüléstől mentette meg a pártot, amikor Gyöngyösi Márton vezetésével az európai uniós választáson hat százalékot értünk el

– írta közösségi oldalán Bíró László. 

Több tiszteletet kért a tagságnak és azoknak, akik a végeken dolgoznak. 

Mindenki mondjon le

Bíró László bejegyzésében azt írta: szégyennel tölti el, amikor azt látja, hogy a tévében és a médiában a fideszes narratívát követve Jakab Pétert egy más által irányítható embernek állítják be. 

Azt, aki kendőzetlenül Orbán Viktor szemébe mondja azt, amit vidéken ők is gondolnak róla – tette hozzá.

Gyöngyösi Mártont sem kíméli a Jobbik politikusa. Azt írja, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke konszolidációt ígért, de ebbe három hét alatt bele is bukott, és a tagság nélkül az európai uniós mandátumát is el fogja veszíteni. 

Így amit ebben a helyzetben tehetnél, ha neked valóban nem a pénz és a brüsszeli pozíció a fontos, hogy lemondasz, mert nem tartottad a szavad és elárultad a közösségünket – írja Bíró László.

A bejegyzés végén Bíró László arra kéri a párt vezetését és a parlamenti frakció tagjait, hogy miután alkalmatlannak bizonyultak a nép képviseletére, adják át a listás mandátumaikat azoknak, akik erre szerinte jobban rászolgáltak.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy Bíró László a 2020. októberi időközi választáson a fideszes Koncz Zsófia ellen indult, akivel szemben alulmaradt.

A kampányban Bíró Lászlót támadások érték amiatt, mert korábban több olyan kijelentést is tett, amelyek miatt utólagos magyarázatra kényszerült. 

Budapestet például Judapestnek nevezte, amikor többen azért hagyták ott a Jobbikot a fővárosban, mert nem értettek egyet a párt irányvonalával, míg egy másik kommentben tetűcsúszdásoknak nevezte az izraeli turistákat.

(Borítókép: Bíró László. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok