Index Vakbarát Hírportál

Újabb demonstrációt tartottak Budapesten

2022. július 29., péntek 21:30

Péntek este megint demonstráció volt a fővárosban. Korábban a Rend-SzerVáltók nevezetű csoport a közösségi médiában jelentette be, hogy július 29-én háromnapos tüntetésbe kezd Budapesten.

A közösség vezetői arról informáltak a hét közepén, hogy pénteken 15 órakor lesz gyülekező a Vajdahunyad váránál, ahonnan az összegyűlt tömeg gyalog indul tovább a Margit híd irányába, amit az előzetes tervek szerint 18:00 és 21:00 óra között elfoglaltak volna.

A szervezők korábban arról is írtak, hogy vasárnap estig letáboroznak a Jászai Mari téren.

A demonstráció miatt megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Többek közt arra voltunk kíváncsiak, hogy a rendőrség hány emberrel biztosította a tüntetést.

A BRFK válaszában közölte, hogy egy magánszemély tett bejelentést a mai gyűlésre, amely a Városligetből indult a következő útvonalon: Hősök tere, Andrássy út, Oktogon, Teréz körút, Nyugati tér, Szent István körút, Margit híd pesti hídfő, Jászai Mari tér.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a szükséges létszámban és a szükséges eszközökkel vesznek részt a biztosítási feladatokban, írták.

A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, ugyanakkor intézkedik a jogsértések elkövetőivel szemben. A gyűlésen eddig nem történt intézkedés

– tájékoztatott a BRFK.

(Borítókép: Karip Tímea / Index)

Rovatok