Index Vakbarát Hírportál

Megkezdődött a Népliget megújítása

2022. augusztus 2., kedd 11:30

Elindul Budapest egyik legnagyobb és talán legrosszabb állapotú parkjának a megújítása.

A Fővárosi Önkormányzat ezzel a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása után egy újabb nagyon régi adósságát kezdi el törleszteni a budapestiek felé – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

Budapest főpolgármestere szerint első lépésként széles körű lakossági bevonással, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítették el a Népliget stratégiai tervét. A cél, hogy zöldfelületi értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a Népliget fénykorát idéző, sokszínű, élettel teli közösségi tér váljon.

A következő lépés egy tájépítészeti ötletpályázat kiírása, hogy a szakma legjobbjai között, versenyben dőljön el, hogy egész pontosan hogyan nézzen ki a Népliget a jövőben. 

2022-ben, mikor az aszályokkal, a kiszáradó tavakkal és parkokkal, a hőhullámokkal a mindennapjainkon érezzük a klímaválságot, a Népliget csak ezeket a szempontokat figyelembe véve újulhat meg. Magyarul a jelenleginél több zöldfelületre, míg kevesebb betonra és térkőre van szükség – hangsúlyozta Karácsony Gergely.

További információk a tájépítészeti ötletpályázatról itt találhatók.

Rovatok