Index Vakbarát Hírportál

Autós üldözést rögzített a budapesti járőrkocsi kamerája

2022. augusztus 2., kedd 13:40

A hatóság letartóztatta azt a férfit, aki balesetveszélyes manőverekkel hozta rá a frászt a többi autósra Budapesten, miközben egy rendőrautó loholt a nyomában. A BRFK az ön- és közveszélyes vezetésen kívül lopással is vádolja a gyanúsítottat.

A rendőrség beszámolója szerint két lopott motor is közrejátszhatott abban, hogy P. Csaba őrült menekülésbe kezdett a fővárosban, amikor a visszapillantó tükrében észrevette, hogy rendőrök jönnek mögötte. Az egyenruhások 2022. július 27-én délután vettek üldözőbe a Rákóczi hídon egy Fiat gépkocsit, melynek vezetője nagy sebességgel és irányjelzés nélkül cikázott a sávok között.

A rendőrök megkülönböztető jelzéssel eredtek az autó után, a vakmerő sofőr azonban a rendőri jelzésre fittyet hányva a Soroksári út felé vette az irányt, majd a járókelők rémületére a kereszteződéshez érve a gyalogosjárdán keresztül visszafordult a híd felé, és elhajtott.

A nyomozók az autó rendszáma és a térfigyelő kamerák felvételei alapján kiderítették, hogy P. Csaba jogsi nélkül vezetett, korábban ugyanis eltiltották a járművezetéstől, és a Siófoki Rendőrkapitányság is körözte egy súlyos testi sértés miatt folytatott bűnügyben.

A férfi csuklóján két nappal később kattant a bilincs. A férfi úgy érezte, nincs további félnivalója, és újra autóba ült; a rendőrök azonban kiszúrták a Fiatot a Szent István körúton. P. Csaba a rendőrök láttán gondolkodás nélkül kiugrott az autóból, és futásnak eredt, de a járőrök utolérték és elfogták.

Rovatok