Index Vakbarát Hírportál

Rezsitámogatási programot indítanak Cser-Palkovics Andrásék

2022. augusztus 2., kedd 17:32

Elkezdték egy új szociális támogatáscsomag részleteinek kidolgozását Székesfehérváron – közölte dr. Cser-Palkovics András polgármester. A segély tűzifa vásárlásához, valamint a gáz- és villanyszámla kifizetéséhez is igényelhető lesz.

Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán bejelentette, hogy 

a székesfehérvári önkormányzat rezsitámogatási programot indít

a szociálisan rászorulók számára a Fejér megyei városban.

A politikus közölte: a támogatási program részleteinek kidolgozása még folyamatban van a program fedezetét szolgáló pénzügyi átcsoportosításokkal együtt. A támogatás igénylésének pontos feltételeiről és a kérhető összegekről várhatóan az augusztusi közgyűlésen döntenek majd, néhány részlet azonban már biztosnak tekinthető a városvezető tájékoztatása szerint.

Cser-Palkovics András hozzátette: megfelelő és hiteles adatok hiányában jelenleg nem tudják meghatározni, hányan lesznek jogosultak a támogatásokra, és azt sem tudják megbecsülni, mennyibe kerül a program a székesfehérvári önkormányzatnak. A polgármester meglátása szerint

néhány tízmillió forinttól a háromszázmillió forintos nagyságrendig minden elképzelhető, természetesen a legrosszabbra készülünk, de a legjobbat reméljük

– fűzte hozzá.

A politikus úgy látja: az önkormányzatnak erkölcsi kötelessége, hogy a helyi közösségnek józan kereteken belül, gazdasági lehetőségeik szerint – legalább a legnehezebb, téli időszakban – támogató kezet nyújtson, mert a legelesettebb emberek kemény időszak előtt állnak. Cser-Palkovics András szerint a rezsitámogatási program ezt a célt szolgálja.

Rovatok