Index Vakbarát Hírportál

Megkezdték a határvadásznak jelentkezők alkalmassági szűrését

2022. augusztus 3., szerda 16:20

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint valamennyi megyében megkezdődött a határvadásznak jelentkezők egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálata.

Valamennyi megyében megkezdődött a határvadásznak jelentkezők egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálata – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A közlemény szerint első ütemben 2200 szerződéses határvadász felvétele, képzése és szolgálatba állítása szükséges a Bács-Kiskun megyei, a Csongrád-Csanád megyei, a Békés megyei, a Hajdú-Bihar megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határvadász századok állományába.

Még július elején jelent meg a Magyar Közlönyben a határvadászok felállításáról szóló rendelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök is aláírt.

Szerződéses határvadász az lehet, aki az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv tisztesi rendfokozati állománycsoportba tartozó személyi állományának tagja, és aki hároméves határozott időre vállalja a határvadászi feladat ellátását.

Mint írják, szerződéses jogviszony azzal az önként jelentkező magyar állampolgárral létesíthető,

Rovatok