Index Vakbarát Hírportál

Közel 300 milliós megtakarítása és több ingatlana van a Pénzügyminisztérium új államtitkárának

2022. augusztus 3., szerda 06:24

A Pénzügyminisztérium frissen kinevezett államtitkárának közel 300 milliós megtakarítása, hét ingatlana és két cége is van.

Felkerült a kormány honlapjára a Pénzügyminisztérium július elsejei hatállyal kinevezett új államtitkára, Tóth Tibor vagyonnyilatkozata. Az ötödik Orbán-kabinet a tárcavezetők vagyoni helyzete alapján alighanem minden idők leggazdagabb kormánya.

Vagyonnyilatkozata szerint az államtitkárnak csak a könnyen mozdítható megtakarítása 290 millió forint. Ennek többsége, 225 millió forint állampapír, de részvényekben van még 9 milliója, bankbetétben további 56 milliója (ebből 27 millió forintban, 29 millió devizában). 

A korábban a Citibanknál és a KDB Banknál is alelnökként dolgozó, közgazdász végzettségű Tóth Tibor tartozása is számottevő: 67,3 millió forintos jelzáloghitel.

Az államtitkárnak hét ingatlana van: tulajdonosa vagy résztulajdonosa egy örvényesi üdülőnek, négy budapesti társasházi lakásnak, egy budaörsi családi háznak és egy teleknek Zamárdiban. Tulajdonosa továbbá a tavaly veszteséges Globinter Kft-nek, illetve résztulajdonos egy évek óta forgalmat nem bonyolító, szintén veszteséggel működő Fashion-i Group Kft.-nek – vette észre a politikus vagyonnyilatkozata alapján a hvg.hu.

(Borítókép: Martiskó Gábor / Index)

Rovatok