Index Vakbarát Hírportál

Egy jelentkező már van az LMP vezetésére

2022. augusztus 3., szerda 08:45

Ungár Péter bejelentette, hogy indul az LMP társelnöki pozíciójáért a párt augusztusi tisztújításán.

Ungár Péter szerint könnyű azt mondani, hogy az ellenzék sikertelenségéről ügynökök és árulók tehetnek, mert így nem kell elvégezni a gondolkodó munkát.

Egy ilyen választási szereplés után ez nagyon könnyű válasz nagyon nehéz problémára

– fogalmazott a politikus, aki a Szabad Európa „Házról házra járva lázítanák az embereket – Miért alibiznek az ellenzéki pártok?” című cikkére reagált az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Hadházy Ákos ellenzéki pártok fideszes összeköttetéseiről szóló szavait viszont nem kommentálta Ungár Péter.

Az LMP képviselője aláhúzta: azzal próbálnak cselekedni, hogy alternatívát mutató javaslatokat nyújtanak, ilyen például a klímabérlet, a közalkalmazottak bérének inflációkövetővé tétele és az ötpontos válaszuk az energiaválságra.

Egybites lózungok és gondolkodás

Ungár Péter bejelentette, hogy indul az LMP társelnökségéért az augusztusi tisztújításon. Céljairól kifejtette, olyan alternatívát kell nyújtani, amely komolyan veszi az embereket, és „nem teljesen értelmetlen, egybites lózungokat” mond.

A Párbeszéd és az LMP lehetséges közeledésével, egyesülésével tegnap hosszabban is foglalkoztunk, de Ungár Péter leszögezte, hogy nem lesz ilyen. Hozzátette: pártokra szüksége van Magyarországnak, olyan ellenzéki pártra is, ami nem hisztériából közelíti meg a kérdéseket, nem neoliberális, gondolkodik, és megpróbálja felfedni a legfontosabb társadalmi, környezeti problémákat, és megoldásokat találni rá, „nem abból áll a politizálása, hogy influenszerkedéssel vagy egyéb módon megpróbálja a gondolattalanságát elfedni”.

Ungár Péter úgy tudja, hogy Schmuck Erzsébet újraindul a társelnöki posztért, Kanász-Nagy Máté viszont más pozíciót vesz célba. Az LMP politikusa arra a kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a 2024-ben egy napon tartandó európai parlamenti, valamint önkormányzati választáson önállóan indul-e az LMP.

(Borítókép: Ungár Péter 2022. június 28-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Rovatok