Index Vakbarát Hírportál

A szavazatok újraszámlálását kéri az ellenzék Budafokon

2022. augusztus 4., csütörtök 08:49

Vasárnap 10 szavazattal, alig 1 százalék különbséggel nyerte a budafoki időközi önkormányzati képviselő-választást a Fidesz jelöltje, Krieger Krisztina, akinek ellenfele az ellenzéki összefogás jelöltjeként induló Kapitány Alexandra volt. A Momentum a szavazatok újraszámlálását kéri.

A szavazatok 50,5 százalékával a Fidesz–KDNP jelöltje, Krieger Krisztina nyerte a Budapest XXII. kerületében tartott időközi önkormányzati választást vasárnap. Ellenfele, a MomentumDKMSZPPárbeszédLMPJobbik jelöltje egy hajszál híján maradt le, Kapitány Alexandra a szavazatok 49,5 százalékát zsebelte be.

Havasi Gábor, a fővárosi közgyűlés momentumos tagja Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a kerület fideszes polgármestere, Karsay Ferenc „törvénytelenül, több alkalommal az önkormányzat felületein, azaz közpénzből, a lakosságot egyoldalúan tájékoztatva kampányolt a Fidesz jelöltje mellett".

A történtek miatt a helyi Momentum törvényi határidőn belül, szerdán a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordult – derült ki Havasi Gábor posztjából.

„Kértük a szavazatok újraszámlálását is, hiszen a 10 szavazatnyi különbség minimális, és több olyan esetről is értesültünk mindhárom szavazókörből, amelyek miatt a megállapított eredmény téves lehet” – tette hozzá az ellenzéki politikus, aki a közelmúltban Karsay Ferenc fideszes polgármestert egy másik választási ügyben is megvádolta, a részletekről itt írtunk korábban.

Rovatok