Index Vakbarát Hírportál

Vonattal ütközött egy autó Sajónémetinél, többen megsérültek

2022. augusztus 5., péntek 18:53

Egy vonat és egy személyautó ütközött össze Sajónémeti közelében egy vasúti átjáróban. A kocsiban ülő négy ember megsérült a balesetben – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi hajtott a fénysorompóval ellátott átjáróba, ahol összeütközött a menetrend szerint közlekedő személyvonattal.

A baleset következtében az autóban ülő négy személy megsérült, a mentésük jelenleg is folyik – tájékoztatott a rendőrség. A helyszínelés és a mentés idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.

A Mávinform Facebook-oldalán azt írták, hogy a Miskolc-Tiszai pályaudvarról Ózdra tartó személyvonat ütközött össze egy autóval a Sajónémeti megállónál lévő vasúti átjáróban.

A fénysorompó piros jelzést mutatott. A baleset következtében a motorvonat egy tengellyel kisiklott. A vonat utasai közül senki nem sérült meg.

Mint írták, az utasokat Bánréve és Ózd között pótlóbusz szállítja. A baleset miatt a Miskolc–Ózd vonalon hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok.

Rovatok