Index Vakbarát Hírportál

Egy katonai gyermektáborban akár a honvédelmi miniszterrel is össze lehet futni

2022. augusztus 5., péntek 17:05

Az idén is várják a gyermekeket a Honvédelmi táborok. Negyven helyszínen, 69 táborban háromezer gyermek vehet részt a rendezvényeken.

2016 óta idén immár hatodik alkalommal rendez a Magyar Honvédség Honvédelmi táborokat gyermekek számára. A fiatalok összesen 16 tematika közül választhatnak, érdeklődési körtől függően vitorlás-, búvár-, harcos-, hagyományőrző, légierős – és még tucatnyi – tábor között dönthetnek. A táborok sikeresek, a szervezők szerint a meghirdetett helyek órák, napok alatt betelnek.

A honvédelmi tárca közlése szerint a Honvédelmi táborokban nem katonanövendékeket nevelnek. A résztvevőknek – azon túl, hogy jól érezzék magukat – semmi kötelezettségük nincs a sereg felé. Ellenben biztonságos körülmények között, szakemberek irányításával és felügyelete mellett, szórakoztató módon próbálhatnak ki új dolgokat, játszva sajátítanak el olyan képességeket és ismereteket, amelyeket a mindennapi életben is hasznosíthatnak majd, így megismerik saját határaikat, kilépnek a komfortzónájukból. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter egy győri tábort keresett fel, ahol azt mondta:

Ez a legszebb hivatás, és fontosnak tartom, hogy a hazaszeretettel minél fiatalabb korban megismerkedhessenek a gyerekek, beletekinthessenek, megismerhessék ennek a hivatásnak egy szeletét.

A Honvédelem.hu arról számolt be, hogy idén második alkalommal tartott angol nyelvű, harcos tematikájú Honvédelmi tábort Szolnokon az MH Béketámogató Kiképző Központ.

(Borítókép: Zrínyi Kiadó)

Rovatok