Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor hazatért, és máris kormányülést hívott össze

2022. augusztus 5., péntek 18:09

A dallasi CPAC-konferenciáról hazatérve kormányülést hívott össze Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor magyar idő szerint csütörtök este Dallasban a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) mondott beszédet, ahol többek között a szuverenitásról, a liberálisokról, Soros Györgyről, a globalistákról, a keresztényekről és 2024-ről is megosztotta gondolatait.

Amint arról az Index is beszámolt, a nemzetközi sajtóban pozitív visszhangja volt a miniszterelnök nyitóbeszédének. A BBC például összefoglaló cikkében arról írt, hogy Orbán Viktor „lelkes tapsviharban” részesült a közönség részéről.

A beszédet megelőzően a magyar miniszterelnök találkozott az Egyesült Államok korábbi elnökével, Donald Trumppal. A megbeszélésre a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor.

A pénteki tanácskozáson a miniszterek az orosz–ukrán háború legújabb történéseit és az európai energiaválság várható fejleményeit tekintették át.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) kormányülésen vesz részt, mellette Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b3) a Karmelita kolostorban 2022. augusztus 5-én. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Rovatok