Index Vakbarát Hírportál

Filmbe illő rendőri akció zajlott Pest megyében

2022. augusztus 7., vasárnap 16:38

Ceglédtől Üllőig üldöztek a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Menekülés közben a törvényszegő sofőr még egy rendőrautónak is nekihajtott – közölte a hatóság.

Gyorsan hajtott, a sebességmérést végző rendőrök emiatt akarták megállítani a teherautót vezető személyt Cegléden 2022. augusztus 7-én 11 óra 16 perckor. A sofőrnek viszont esze ágában sem volt megállni, gázt adott, és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült.

A rendőrök azonnal üldözőbe vették a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében a sofőr elvesztette uralmát járműve fölött, és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek, a járművezető gázt adott, és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta – közben egyetlen járőr sem szenvedett sérülést.

A 4. számú főúton a teherautó nagy sebességgel haladt Budapest irányába, amikor a 29-es kilométerszelvényben egy körforgalomból kihajtva újra kibillent az egyensúlyából, és az árokba csapódott.

A teherautó 49 éves budapesti sofőrjét elfogták, a raktérben 20 embert találtak. Mindnyájan megsérültek a baleset következtében. A magukat indiai, afgán, valamint pakisztáni állampolgároknak valló külföldieket kórházba vitték, legtöbbjük súlyosan, öten könnyebben sérültek.

A járművezető – aki karcolásokkal megúszta a balesetet – ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást, olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.

Rovatok