Index Vakbarát Hírportál

Unokának adta ki magát a cseles rendőrnő

2022. augusztus 7., vasárnap 12:55

A rendőrség elfogta azt a tolvajt, aki azt hitte, hogy egy családtaggal társalog az ellopott telefonon, miközben a vonal másik végén egy rendőrnő beszélt.

Augusztus 3-án egy férfi a 18. kerületből felhívta a rendőrséget, és segítséget kért. Elmondta, hogy az Üllői úton a telefonját egy ismeretlen férfi ellopta, aki aztán felszállt egy buszra. A sértett pontosan felmérte a tolvajt, és azt is látta, merre indult el, így a kerületi rendőrök a bejelentést követően azonnal elkezdték az elkövető keresését.

A sértett telefonhívását fogadó rendőrnő, Kriperné Tolmács Edina közben felhívta az ellopott telefonhoz tartozó számot. A vonal másik végén egy ittas férfi jelentkezett. 

Ekkor a rendőr főtörzsőrmester fifikásan közölte, hogy a papáját keresi.

Mindeközben a kerületi kapitányságon szolgálatot végző Szabó Pál rendőr zászlós a kamerákon keresztül felfigyelt egy lottózó előtt álló, hasonló kinézetű férfira, így a feltételezett elkövetőt kereső járőröket azonnal odaküldte.

A helyszínre érkező rendőrök a tolvajt, J. Albertet elfogták és előállították. Az ellopott telefont a 47 éves férfinál megtalálták, majd visszaadták a sértettnek.

J. Albert ellen kifosztás, segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés miatt adtak ki elfogatóparancsot. A tolvajt kihallgatása után az illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Rovatok