Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos elszámolta magát a kormánygép útvonalával

2022. augusztus 7., vasárnap 17:07

Az ellenzéki országgyűlési képviselő a közösségi oldalán igyekezett feltárni az Orbán Viktort szállító kormányzati repülőgép augusztusi útvonalát Dallastól egészen a dalmát tengerpartig, de számításaiba hiba csúszott.

Hadházy Ákos nem hitte volna, hogy Orbán Viktor 35 százalékos infláció, energiaár-emelés, benzinhiány, adóemelés idején is meg meri ezt tenni, de a repülő jeladója nem hazudik.

„A luxusrepülő augusztus 1-jén landolt New Yorkban, onnan két nap múlva ugrott át Dallasba, a szalonnáci hakni idejére. Negyedikén éjjel indult vissza Budapestre. A repülő 5-én 9 órakor (UTC) landolt Ferihegyen, majd háromnegyed óra múlva indult is tovább, hogy egy gyors kecskeméti leszállás után repüljön a horvát tengerpartra, dél körül már landoltak is” – írja Hadházy Ákos.

Mint arról az Index is beszámolt, a kormányfőt vasárnap már egy virágmintás ingben kapták lencsevégre a horvátországi Brač szigetén.

Hadházy szerint a miniszterelnök szóvivője pofátlan, mivel azt mondja, hogy a magánprogramjairól nem nyilatkozik. Az ellenzéki képviselő úgy véli, hogy

vagy sürgős hadi esemény miatt kellett a honvédségi jetnek tankolás és személyzetváltás után azonnal továbbindulni Horvátországba, vagy a miniszterelnök magánútra repült az önök pénzén.

Posztja végén Hadházy emlékeztetett arra, hogy a kormányfő tavaly is hasonlóan cselekedett, akkor pár napos római vakáció után ment kormánygéppel nyaralni. A honvédelmi minisztérium akkor megtagadta, hogy képviselőként betekinthessen az utaslistába. Az ellenzéki képviselő frissített posztjában vasárnap este elnézést kért a pontatlanságért.

A repülőgép pénteki programja nem stimmel

Pénteken 17 óra után a miniszterelnök politikai igazgatója egy képet posztolt arról, hogy Orbán Viktor Budapesten kormányülésen vesz részt, tehát ebben az esetben reggel nem indulhatott tovább Horvátországba. A gép pénteken délelőtt ugyan felszállt, de akkor Zadarba ment, ami 130 kilométerre van Brac szigetétől, ahol szombaton a kormányfőt lefotózták egy étteremben. Viszont a gép szombaton kora reggel Kecskemétről ismét felszállt, ekkor már Splitbe ment, ami csak 20 kilométerre van Bractól – – vette észre a hvg.hu.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Kaszás Tamás / Index) 

Rovatok