Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik is népszavazást szeretne az EU-tagság megerősítéséről

2022. augusztus 8., hétfő 10:41

Az MSZP után a Jobbik is közölte, hogy népszavazást szeretne az európai uniós tagság megerősítéséről, ám Juhász Péter, az Együtt volt politikusa szerint a Fidesz áltevékenységként rendelte meg a vele együttműködő ellenzéktől a népszavazást. Úgy véli, a kormány csak eltereli a figyelmet a valós problémákról. Korábban Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is kifejtette véleményét a kezdeményezésről.

Juhász Péter, az Együtt korábbi politikusa szerint a Jobbik és az MSZP korábban meghirdetett uniós népszavazása csak figyelemelterelés a valós problémákról. Ugyanis néhány órával azután, hogy az MSZP bejelentette, népszavazást kezdeményez az uniós tagság megerősítéséről, a Jobbik „Magyarországnak az Unióban a helye – népszavazást kezdeményez a Jobbik” címmel meghívót küldött sajtótájékoztatójára. 

Mit tennék a Fidesz helyében, ha el akarnám terelni a figyelmet a valós problémákról, a szociális válságról, az irgalmatlan dühről, a katáról, a környezetrombolásról, a súlyos inflációról, az

egészségügyi ellátás megszűnéséről, az oktatás összeomlásáról, a 400 forintos euróról?

– tette fel a kérdést Juhász Péter Facebook-oldalán. 

Majd hozzátette:

Megrendelnék valami áltevékenységet a velem együttműködő ellenzékiektől, mondjuk, egy népszavazást, amit úgyis én kontrollálok. Ez jó lehet az indulatok levezetésére, miközben a valós problémákról nem esik szó.

Kiemelte: „Ha pedig olyan ellenzéki párt lennék, amelyik kerülni akarja látszatcselekvést, ha valós problémákra koncentrálnék, akkor az utcára szólítanám az embereket. Minden erőforrást arra áldoznék, hogy biztosítsam az emberek kitartását. Pláne, hogy állítólag ezekért az erőforrásokért ültem be asszisztálni a parlamentbe. Mármint ők, nem én. De úgy tűnik, ma ilyen párt nincs a porondon.” 

Más sem hagyta szó nélkül

Az MSZP kezdeményezését követően már Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is reagált közösségi oldalán. A képviselő szerint „teljesen fölösleges politikai hazardírozás népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról”. 

(Borítókép: Juhász Péter 2022. április 2-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok