Index Vakbarát Hírportál

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében

2022. augusztus 8., hétfő 09:49

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében, Csongrád-Csanád megyében, elfogták őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat – tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Az apa és fia ellen rablás minősített esetének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – közölte Szalka Ferenc. A megalapozott gyanú szerint a két férfi „önkéntes határvédőként” járőrözött gépkocsival a román–magyar határtérségben csütörtök este, amikor észrevettek több határsértőt. A két férfi odament a négy sértetthez, és egy gázriasztófegyverrel, valamint egy gázspray-vel, „money, phone!” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket.

Azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket le is fújták gázspray-vel. A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dinárt (több mint 900 ezer forintot) és mobiltelefonokat vettek el. A gyanúsítottak később értesítették a rendőröket, a határsértőket feltartóztatták, a lopott pénzt a kocsijukban elrejtették, a mobiltelefonokat pedig eldobálták.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – ügyészi indítványra – a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság döntése nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be – tudatta a csoportvezető ügyész.

Rovatok