Index Vakbarát Hírportál

Eljárás indult a Balatonba fulladt két és fél éves kislány édesanyja ellen

2022. augusztus 9., kedd 14:50

Eljárás indult a Balatonba fulladt cseh kislány édesanyja ellen. A gyermek szombat délután tűnt el egy kemping strandjánál. A gyors reagálás ellenére nem tudták megmenteni az életét.

Mint arról korábban beszámoltunk, belefulladt a Balatonba egy két és fél éves cseh kislány. A gyerek szombat délután, a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál tűnt el. Az információk szerint egy gumimatracon sodródott be a mélyebb vízbe, majd leesett róla, és elmerült a tóban

A cseh állampolgárságú gyermeket a vízi mentők csak szonárral tudták megtalálni a parttól mintegy kétszáz méterre. A helyszínre érkező orvos újraélesztési kísérlete sikertelen volt. 

A rendőrség honlapján kedden azt írta, a kislány a viharjelzés ellenére fürdött az édesanyjával a tóban. Az ügyben büntetőeljárás indult az anya ellen. Hozzátették: a haláleset körülményeinek tisztázásáért a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt a 34 éves, cseh állampolgárságú anya ellen.

Rovatok