Index Vakbarát Hírportál

Személyit, útlevelet és jogosítványt sem lehet készíttetni

2022. augusztus 9., kedd 17:04

Nem működnek a kormányablakok Photo Box munkaállomásai. A kormányablakok központi oldalán megjelent tájékoztatás szerint a hiba elhárítása folyamatban van.

Technikai probléma miatt országosan leálltak a kormányablakok Pho Box munkaállomásai – számolt be kedden a kormányablakok központi oldala. A közlemény szerint meghibásodtak a központok fényképezőgépei.

A Népszava azt írta, elsőként a IX. kerületben, majd a VI. kerületben is azt közölték az érdeklődőkkel, hogy országosan nem működhetnek a jogosítványhoz vagy személyi igazolványhoz szükséges személyfotók készítéséhez használt fényképezőgépek. Azt viszont nem árulták el, mi okozhatta a problémát, és arról sem tájékoztattak, mikorra várható a meghibásodás elhárítása. 

Megjelent a tájékoztató

Mindeközben a kormányablakok központi oldalán megjelent egy tájékoztatás, amely szerint „technikai probléma miatt 2022. augusztus 9-én a kormányablakok Photo Box munkaállomásai nem működnek, így a személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, parkolási igazolvány iránti kérelmek, illetve az egyéb, fényképezéssel járó okmányok ügyintézése átmenetileg nem lehetséges”.

A hiba elhárítása folyamatban van, kérjük tisztelt ügyfeleink szíves megértését és türelmét

– emelték ki a tájékoztató végén. 

Rovatok