Index Vakbarát Hírportál

Rollertolvajokat fogott a rendőrség Kazincbarcikán

2022. augusztus 11., csütörtök 20:11

Egyik ismerősük rollerét és pénzét is elvette négy tizenéves fiú Kazincbarcikán, akik ellen azóta már nyomozást folytat a rendőrség.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság négy 13 éves helybéli fiúval szemben, akik a nyomozás adatai szerint augusztus 9-én délután sétáltak Kazincbarcikán, amikor összetalálkoztak egy 14 éves ismerősükkel.

Utóbbi egy padon ült a letámasztott rollere mellett, amit később az egyik fiú magához vett és eltolt. Ekkor egy másik társa 3 ezer forintnak megfelelő összeget vett ki a sértett táskájából kilógó pénztárcából.

A sértett azonnal visszakövetelte az értékeit, ám ekkor a gyanúsítottak bántalmazni kezdték, végül zsákmányukkal elmenekültek a helyszínről.

A kirabolt fiú ekkor a 112-es segélyhívó számon keresztül lépett kapcsolatba a rendőrökkel, akik perceken belül megérkeztek, és felkutatták az elkövetőket, akiket elő is állították a helyi rendőrkapitányságon.

A rendőrség közleménye szerint a gyanúsítottak egy ismerősüknek adták oda a rollert a bűncselekmény elkövetése után, hogy az vigye el a sértett édesapjának a járművet. Ez végül meg is történt, az elvett pénzt azonban elköltötték az egyik boltban.

Rovatok