Index Vakbarát Hírportál

Már közel ötszáz automatából lehet jegyet vásárolni a MÁV járataira országszerte

2022. augusztus 11., csütörtök 16:58

Már minden elővárosi vonalon üzemelnek az új jegykiadó automaták – közölte a MÁV. A vasúttársaság szerint nemcsak az elővárosi vonal mentén, de a megyeszékhelyek és a nagyobb forgalmú városok vasútállomásain is több új automatából lehet jegyet vásárolni.

A MÁV emlékeztet, hogy az új jegykiadó automaták tömeges telepítése tavaly ősszel kezdődött. A megrendelt 375 automatából 275 kártyás és készpénzes, míg száz darab kizárólag bankkártyás fizetésre alkalmas. Ezekből már 324-et kitelepítettek, a további automaták telepítése várhatóan az év végéig befejeződik. Országszerte összesen már közel ötszáz automata áll az utasok rendelkezésére.

A vasúttársaság közleménye szerint már a tatabányai–győri, az esztergomi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a veresegyházi, a hatvani, a ceglédi, az újszászi és a lajosmizsei vasútvonal állomásain és megállóhelyein már új jegy- és bérletkiadó automaták üzemelnek. A megyeszékhelyek közül Debrecenben, Székesfehérváron, Szolnokon és Szegeden is megtalálhatók az új automaták, de ezeken kívül Dunaújváros és Zirc állomáson is.

A MÁV megjegyezte, hogy a meglévő 178 automata is megújult 2021-ben, amelyek eddig az elővárosi vonalakon szolgáltak, a felújítás után a jellemzően nagy utasforgalmú vidéki állomásokra és megyeszékhelyekre, illetve a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő TramTrain vonalára kerültek.

A forgalmasabb Balaton-parti állomásokon és megállóhelyeken már összesen 37 új és felújított automata áll az utasok rendelkezésére, amelyekben a Balaton 24 és 72 napijegyeket is meg lehet vásárolni – olvasható a közleményben.

Rovatok