Index Vakbarát Hírportál

Új villamosjárat indult Budapesten

2022. augusztus 13., szombat 10:15

Elindult a 2B villamosjárat, amely közvetlen összeköttetést biztosít Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a pesti belváros között – közölte Budapest főpolgármestere közösségi oldalán.

A BKKhonlapján közölte, hogy közvetlenül, átszállás nélkül is elérhető ettől a hétvégétől Pesterzsébetről a pesti belváros: augusztus 13-án, szombaton indul a 2B villamosjárat.

A pesti fonódó villamoshálózat kiépítésének részeként induló új villamos összeköttetést biztosít Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Jászai Mari tér között, átszállás nélkül elérhetővé téve Budapest XX. kerületéből a Boráros térnél a 4-es és a 6-os villamost, a Fővám térnél az M4-es, a Vigadó térnél az M1-es, a Kossuth Lajos térnél pedig az M2-es metrót. 

Ígéreteire hivatkozva jelentette a jó hírt

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindult a 2B villamosjárat közvetlen összeköttetést biztosítva Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a pesti belváros között. 

A választási kampányban megígértem, hogy a budai mintájára létrehozzuk a pesti fonódó villamoshálózatot

– írta a bejegyzésében Karácsony Gergely. Hozzátette, a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának nagy lépése, hogy augusztus 13-tól átszállás nélkül is elérhető Pesterzsébetről a belváros. 

A BKK jelentései alapján a főpolgármester azt ígérte, hogy az első napok tapasztalatairól is be fog számolni. 

Rovatok