Index Vakbarát Hírportál

Kamera rögzítette a Veszprém belvárosában történt büntetőfékezést

2022. augusztus 15., hétfő 14:46

Büntetőfékezett egyet Veszprém belvárosában egy 53 éves férfi, közúti veszélyeztetés miatt indult ellene nyomozás. Az esetről videófelvétel is készült.

Büntetőeljárás indult a rendőrségen egy 53 éves révfülöpi lakos ellen, aki 2022. január 10-én délután személygépkocsijával úgy közlekedett Veszprém belvárosában, hogy haladása közben egy másik jármű vezetőjét vészfékezésre kényszerítette – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a városban egy körforgalomból kihajtva jobbról megelőzte az előtte haladó autót, majd úgy tért vissza elé, hogy indokolatlanul fékezésre és megállásra kényszerítette. A révfülöpi lakos ily módon kívánta rendezni a másik autó sofőrjével a néhány perccel korábbi közlekedési konfliktust.

Az 53 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Rovatok