Index Vakbarát Hírportál

Filmbe illő üldözés volt a Balatonnál, egy oszlop állította meg a rendőrök elől menekülő autóst

2022. augusztus 15., hétfő 19:38

Egy férfi tetoválógépeket és rendszámokat lopott, majd a rendőrség elől menekülve villanyoszlopnak ütközött.

A rendelkezésre álló adatok alapján augusztus 8-án, hétfőn, éjfél körül egy akkor még ismeretlen tettes betört egy siófoki tetoválószalonba, ahonnan tetoválógépeket és egyéb felszereléseket tulajdonított el több mint kétmillió forint értékben.

Ezután egy közelben parkoló személyautóról lelopta a rendszámokat, és távozott a helyszínről. A rendőrök rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről a sikeres adatgyűjtést követően az is kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene – számolt be a bpiautosok.hu.

A siófoki egyenruhások a TEK közreműködésével felkutatták a körözött személyt, aki augusztus 12-én, péntek délután a rendőri igazoltatás elől személygépkocsival elmenekült, majd Balatonszéplakon egy villanyoszlopnak ütközött. A férfit elfogták, és a Siófoki Rendőrkapitányságra állították elő.

A járműben a tetoválószalonból ellopott eszközökön kívül számos más, szintén bűncselekmények elkövetéséből származó rendszámokat és tárgyat találtak. A nyomozók a 32 éves férfit többrendbeli lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A tolvaj bevallotta, hogy a közelmúltban több alkalommal követett el lopást többek között Németországban, Csehországban és Ausztriában is.

Rovatok