Index Vakbarát Hírportál

Több mint kétszázmilliót sikkasztott egy férfi a Wallisnál

2022. augusztus 15., hétfő 10:06

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárat elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A vádirat szerint a vádlott, egy 27 éves férfi 2019 április és 2020 január között sikkasztotta el az általa eladott autók vételárát a Wallis Könyves Kálmán körúti telephelyén. Az autókat az esetek többségében átírták a vásárlók nevére, de a vádlott az átvett pénzt nem fizette be munkáltatójának, hanem saját magának vásárolt autókat, nagy értékű műszaki cikkeket és ruhákat belőle, valamint eljátszotta kaszinóban és online sportfogadáson.

A vád tárgya még egy eset, amikor a vádlott 8 millió forint vételárat úgy vett át egy autóért, hogy azt ígérte, az ügyintézési határidő miatt egy hét múlva jelentkezik, a pénzt azonban ekkor is magára költötte, az autót pedig nem adta át.

A IX. kerületi ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönre ítélje, a bíróság a cég kártérítési igényét is bírálja el az elkövetési érték erejéig, valamint kötelezze a vádlottat a 7,5 millió forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére is – áll a főügyészség közleményében.

A 24.hu információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben még 2020 februárjában kezdett nyomozásba a Wallis Könyves Kálmán körúti telephelyén történt visszaélések ügyében. Mint írják, a hétfői közlemény nem nevesítette a kereskedőt, de a korábbi rendőrségi közlemények alapján egyértelmű, hogy a Wallisnál történt sikkasztásról van szó.

A lap szerint a Wallisnál 2019 nyarától kezdve csaknem fél éven át összesen 25 autóval történt visszaélés. A cég használtautó-kereskedésében 2020 januárjában év eleji leltárt tartottak, ekkor szembesültek azzal, hogy a belső nyilvántartás szerint a meglévő autók mellett még 24-nek kellett volna ott állnia az elkerített, sorompóval, kamerával és őrbódéval felszerelt parkolóban, amelyeknek nyomuk sem volt.

Az ügyben kerestük a Wallist, amint választ kapunk levelünkre, cikkünket frissítjük.

Rovatok