Index Vakbarát Hírportál

Újra járható lesz egy lezárt rakpartszakasz

2022. augusztus 17., szerda 19:47

A Duna pesti oldalán augusztus 18-án megnyitnak egy lezárt partszakaszt, ahol a víznyomócső cseréjét végezték.

Délebbre vonul a fővárosban, a pesti oldali rakparton végzett víznyomócső cseréje – írja a kreszvaltozas.hu.

2021 nyarán indult a Duna mentén található, pesti oldali ivóvíz főnyomócsövének cseréje a Duna-parton. A Margit hídtól délre, a Széchenyi rakparton befejeződött a munkafolyamat egyik szakasza, amely miatt április 25-étől lezárták a rakpartot a gépjárműforgalom elől a Balaton utca és a Markó utca közötti (az Olimpia park előtti) útszakaszon.

A lezárást augusztus 18-án feloldják, és az útszakaszt újra megnyitják a forgalom előtt.

Megváltozik a forgalmi rend a tűzijáték miatt

A BKK fokozott figyelmet kér az arra közlekedőktől, mert az augusztus 20-i ünnepség és a tűzijáték miatt a pesti alsó rakparton megváltozik a forgalmi rend, és forgalomkorlátozásokra is kell számítani.

A Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezeték cseréje az ünnep után folytatódik.

A Fővárosi Vízművek saját forrásból végzi a munkát, már kész van a Garibaldi utca és a Lánchíd, valamint a Jane Haining rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakasza.

A következő ütemben az Erzsébet hídi csomópontnál folytatják a csőcserét.

A budai oldalon a tűzijáték miatt nem nyitják meg a lezárt rakpartot

Befejeződtek az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkák a Lánchíd budai hídfőjénél is, ennek ellenére a Halász utca és a Döbröntei tér közötti szakaszt egyelőre nem adják át a forgalomnak.

A nemzeti ünnephez kapcsolódó állami tűzijáték miatt a forgalomkorlátozás csak egy hét múlva szűnik meg, így a budai rakpart augusztus 22-e után lesz újra járható.

Arról, hogy az augusztus 20-i fővárosi rendezvények miatt hol kell még forgalomkorlátozásra számítani, itt írtunk részletesen.

Rovatok