Index Vakbarát Hírportál

Négy ország megbízólevelét vette át Novák Katalin

2022. augusztus 17., szerda 17:34

Átvette Barbados, Üzbegisztán, Andorra és Észtország megbízólevelét Novák Katalin köztársasági elnök. Valamint az is kiderült, hogy hol ünnepel a politikus augusztus 20-án.

Négy országtól vette át megbízólevelét augusztus 17-én Novák Katalin köztársasági elnök – jelentette be Facebook-oldalán a politikus. 

Mint írta, Andorra, Barbados, Üzbegisztán és Észtország misszióvezetőinek azt hangsúlyozta, hogy „a jó kapcsolat alapja az a tisztelet, amit a magyarok megadnak a partnereiknek és amit elvárnak tőlük is.

Jó munkát, nagykövet urak!

– zárta a bejegyzést.

Az is kiderült, hol ünnepel

A Sándor-Palota tájékoztatása szerint Novák Katalin államfő Budapesten és Székesfehérváron ünnepli augusztus 20-át, Szent István napját. Mint kiderült, a fővárosi állami ünnepség mellett a koronázóvárosba is ellátogat, ahol a Szent István téren tartja meg az állami ünnep hivatalos ünnepi beszédét.

A tájékoztatás szerint a köztársasági elnök szombat reggel 8 órakor részt vesz a budapesti Kossuth téren az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emlékezetére szervezett díszünnepségen. Majd a zászlófelvonást követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtiszt-jelöltjeinek nyilvános tisztavatására kerül sor.

Novák Katalin 10 órakor Székesfehérvárra látogat, ahol beszédet mond a Szent István téren. Az ünnepi kenyérszentelést követően Cser-Palkovics András polgármesterrel és Spányi Antal megyés püspökkel együtt Szent István király lovasszobrának megkoszorúzásán vesz részt. Hozzátették: az államfő 14 órától a Magyar Szent István Rend és a Magyar Érdemrend nagykeresztje kitüntetéseket adja át a Sándor-palotában, majd 17 órakor részt vesz az ünnepi szentmisén és a Szent Jobb-körmeneten a Szent István Bazilikában.

Este pedig rendhagyó módon szervátültetett gyermekeket lát vendégül családtagjaikkal a Sándor-palotában, velük és a Transzplantációs Alapítvány munkatársaival közösen nézik meg a tűzijátékot a Sándor-palota teraszáról – írta az MTI.

Rovatok